Melissa Muller

Melissa Muller

Melissa Muller

Melissa Müller. Begonnen als podotherapeut, nu al een aantal jaren werkzaam voor SB Metaal en verantwoordelijk voor de administratie en HR. Daarnaast zorgt haar organisatorische karakter ervoor dat zij materialen inkoopt en ook niet geheel onbelangrijk; borrels en de boodschappen verzorgt binnen het bedrijf.

Van podotherapeut naar administratief medewerker

Opgeleid tot podotherapeut en hierdoor werkzaam in Zaltbommel, reed Melissa iedere dag op en neer vanuit Bergeijk. Tijdens haar derde zwangerschapsverlof kwam ze tot rust en besloot hierna ook even een pas op de plaats te nemen. Met als gevolg stoppen als podotherapeut en er echt 24/7 voor haar gezin zijn, tót haar broer Michael aan haar vroeg of zij tijdelijk bij SB Metaal kon bijspringen. De toenmalige administratiemedewerker ging met zwangerschapsverlof en zo kon Melissa SB Metaal helpen. Met lichte aarzel maar volledig enthousiast begon ze aan deze uitdaging. Deze aarzel kwam omdat zij tijdens haar opleiding administratie wel had geleerd, echter was dit niet haar voornaamste bezigheid. Door een cursus leerde ze snel de gehele basis van het vak waarnaar ze aan de slag ging.

“Autistische trekjes heb ik wel…”

Typisch aan Melissa haar karakter is zoals ze het zelf noemt “Dat ik wel wat autistische trekjes heb”. Door haar perfectionisme en structuur werkt ze volgens de regels en houdt ze van duidelijkheid. Haar broer noemt haar ook wel – positief bedoeld – “heel vierkant”. Wat betekent dat ze volgens kaders en regels te werk gaat en niet zomaar wat doet. En als ze wat doet, dan doet ze dat heel goed (waardoor er soms wat meer tijd in kan gaan zitten ssst).

Alle neuzen dezelfde kant op

Kenmerkend aan SB Metaal is het hechte team, wat ook écht een team is. “We zijn er echt voor elkaar en vullen elkaar aan. Dezelfde visie en het hard willen werken zorgen ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan!” aldus Melissa. Als ze over SB Metaal en het team praat dan heeft ze het ook vooral over veel lol, juist die lol zorgt voor veel werkplezier.

Een groener SB Metaal

Waar ze bij SB Metaal ook aan werken, is het steeds groener worden, oftewel milieubewust. Ze zijn al een tijd op weg om volledig “paperless” te zijn, wat goed lukt. Melissa: “Ik heb al heel lang niets meer geprint. De financiële administratie is dan ook inmiddels volledig paperless. Voor de productie hebben we een tablet aangeschaft zodat SB Metaal in de nabije toekomst volledig paperless gaat werken”. Maar dit is zeker niet het enige – naast natuurlijk afval scheiden en het team vaker op de fiets laten komen – is Melissa nu ook bezig met een fietsplan. Dit vindt ze zeker van belang en iets wat goed geoperationaliseerd kan worden. Melissa is in haar vrije tijd ook graag aan het wandelen en probeert vaak op de fiets naar het werk te komen, dan zet ze de kids ’s ochtends voor werk op school af en fietst ze meteen door.

De toekomst biedt een hoop

De toekomst van SB Metaal ziet Melissa rooskleurig: “Er valt nog zoveel te behalen als team!” Ze vindt het heerlijk om te sparren met haar enige vrouwelijke collega Marlou en samen met de inzet van de mannen en het harde werken als team gaan ze in flinke vaart vooruit

Ons verhaal en missie

Breng andere op de hoogte

Recent nieuws

Carriere bij SB Metaal

SB MEtaal

meer weten, neem contact met ons op

Video afspelen